GS1 Nederland

GS1 Nederland is aanbieder en beheerder van barcodes, centrale artikeldatabases en elektronische communicatie voor fabrikanten en retailers, met >70 medewerkers, >15.000 deelnemers en >600.000 items in de GS1 Data Source..

  • GS1 heeft samen met de brancheorganisaties CBL, CBD en FNLI en een aantal retailers (o.a. Albert Heijn, Deli XL, Jumbo, Sligro en Superunie) en fabrikanten (o.a. Unilever, Nestlé, PepsiCo, Procter&Gamble en Gran Food) uit de levensmiddelen en drogisterijsector het programma DatakwaliTijd 2.0 ontwikkeld om ervoor te zorgen dat productinformatie duurzaam correct, compleet en betrouwbaar in de GS1 Data Source staat.
  • Hiervoor is een set nieuwe processen ontwikkeld, waarbij de gegevens van nieuwe producten of wijzigingen in de gegevens van bestaande producten fysiek gecontroleerd worden door gecertificeerde Data Management Services op basis van statistisch onderbouwde steekproeven.
  • In de rol van Projectmanager heb ik het Request For Proposal & Quotation (RFP) proces opgezet en geleid om de ondersteunende ICT oplossing voor de nieuw ontwikkelde datakwaliteitsprocessen te selecteren. Tevens heb ik de RFP documenten opgesteld met alle (non-)functionele en technische requirements en het voortouw genomen bij de beoordeling en aanscherping van de ontvangen aanbiedingen. Hierdoor was GS1 in staat om binnen slechts 3 maanden de geschikte ICT leverancier en implementatiepartner te selecteren, die de ICT backbone conform alle wensen en eisen kon leveren, implementeren, hosten en beheren.